Kliknij po więcej produktów.
Nie znaleziono produktów.

Kategorie

Słoik Weck 1575ml 1,575l wazon MOLD szczelne silikonowe wieko 1szt CYLINDER

-
51,00 zł (brutto)
Index:
SLW_1500X100_CS0_K01
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Bezkonkurencyjny produkt WECK, słoiki na lata, z ponad 120-letnią tradycją! - Sprawdź specyfikację w opisie poniżej. 

Główne cechy:

  • Kupujesz bezpośrednio od polskiego dystrybutora.
  • Kolekcja WECK to żaroodporne słoiki i dodatki najwyższej jakości - do pasteryzacji, przechowywania, mrożenia.
  • W zależności od użytych dodatków i wieczek można je myć w zmywarce, używać w kuchence mikrofalowej, zamrażać czy zapiekać.
  • Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów.
  • Słoiki i dodatki WECK kupujesz na lata, chroniąc z ten sposób środowisko oraz domowy budżet.
  • Wszystkie elementy posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością.
  • Kupujesz dokładnie produkt lub zestaw produktów umieszczonych na miniaturze aukcji i na pierwszym zdjęciu
  • W ofercie dostępne wiele pojemności i modeli, olbrzymi wybór dodatków - zapoznaj się z pełnym opisem i innymi ofertami.

Specyfikacja:

  • Pojemność słoika: 1575 ml
  • Średnica wieka: 100 mm
  • Rodzaj dodatku: silikonowe wieko
  • Materiał słoika: szkło
  • Kolor: przeźroczysty

NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ: produkt lub zestaw produktów umieszczonych na miniaturze tej aukcji i na pierwszym zdjęciu.

DLACZEGO SŁOIKI WECK?

– Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów;

– To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów;

– Słoiki WECK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet;

Weki na obiad, weki na camping - pokrywki silikonowe, drewniane oraz plastikowe.

Weki na zimę - wieczka szklane z gumką oraz metalowymi klipsami.

Wszystkie elementy dodatkowe posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością.

Oferujemy:

- słoiki weck pojedyńcze, w zestawach 6 i 12 sztuk, w przedziale objętości od 80 - 2700ml;

- karafki o objętości 1062ml;

Każde szklane naczynie ma wytłoczone logo firmy - logo które jest symbolem produktów wysokiej jakości, wytrzymałości i wieloletniej tradycji.

Ponadto cztery rodzaje wieczek:

1) szklane - do pasteryzacji i długotrwałego przechowywania przetworów (można myć w zmywarce);

2) plastikowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących i chłodnych (mycie ręczne);

3) silikonowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących lub chłodnych (można myć w zmywarce);

4) bukowe - z naturalnym, niepowtarzalnym wzorem usłojenia służące do przechowywania produktów suchych, oraz płynów np. wody i lemoniady (mycie ręczne);

Dodatkowe akcesoria to:

- bukowe czerpaki do miodu (mycie ręczne);

- bukowe łopatki/ dozowniki (mycie ręczne);

- metalowe zapinki do wieczek (można myć w zmywarce);

WSKAZÓWKA DLA PRODUCENTÓW Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ

Jeżeli jesteś właścicielem firmy oferującej przetwory, to wybierając “WECK’i”  ze szklanymi pokrywkami, masz dużą pewność, że potrawy nie ulegają zepsuciu oraz uszkodzeniu podczas transportu

Jesteś producentem świadomym - masz na uwadze ochronę środowiska.

SKĄD SIĘ WZIĘŁO WEKOWANIE?

To określenie oznaczające pasteryzację rozmaitych przetworów, wzięło się od nazwiska Johanna Wecka, który już ponad 120 lat temu, w 1900 roku, wprowadził na niemiecki rynek, słoiki ze szklanymi pokrywkami i uszczelkami z naturalnego kauczuku. 

Wkrótce opakowania szklane pana WECK’a opanowały rynek niemiecki a następnie europejski.

[Notabene, sztuczny kauczuk powstał dopiero kilkadziesiąt lat później. W roku 1935, polscy uczeni przeprowadzili pierwszą udaną syntezę tej substancji nadając jej nazwę KER. W 1937 roku zaczęto KER produkować na skalę półprzemysłową].

JAK WEKOWAĆ W SŁOIKACH WECK - PORADNIK

  •     Do wekowania używaj jedynie pokrywek szklanych z uszczelką i metalowymi zapinkami.
  •     Sprawdź czy uszczelki nie są popękane a brzegi słoików wyszczerbione.
  •     Dokładnie umyj słoiki i pokrywki i uszczelki - nie musisz ich wcześniej sterylizować jeżeli czas wekowania przetworów będzie dłuższy niż 10 minut.
  •     Jeżeli zabezpieczasz przetwory wymagające krótszego czasu pasteryzowania np. soki owocowe, wtedy wygotuj szklane elementy w gorącej wodzie około 10 minut.
  •     Nie zapełniaj słoików do brzegu. Zostaw u góry margines około centymetra.
  •     Przed zamknięciem upewnij się czy krawędzie słoika są czyste, przecierając w razie potrzeby szmatką nasączoną spirytusem.
  •     Ściśle przestrzegaj temperatury podanej w przepisie pasteryzując wybrane produkty.
  •     Zalecamy wekować w wodzie. Jeżeli chcesz to robić w piekarniku to UWAGA! - kauczukowa uszczelka w temperaturze 130 stopni zaczyna się topić!
  •     Po zakończeniu wekowania odstaw słoiki na 24 godziny. Po tym czasie zdejmij spinki i przetestuj czy pokrywki ściśle przylegają do uszczelki a w związku z tym do słoika.

NA ŻADNYM ETAPIE PASTERYZACJI NIE ODWRACAJ SŁOIKÓW WECK DO GÓRY DNEM!

Przetwory przechowuj w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, nie narażonym na gwałtowne wahania temperatury.

Ropocznij swoją kulinarną przygodę ze słoikami WECK. Baw się doborem produktów. Delektuj smakiem. Niech wszystko będzie pyszne!

Szczegóły produktu
SLW_1500X100_CS0_K01

Opis

Kolor
przezroczysty
Pojemność
1,5
Stan
Nowy
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Ustawienia