Główne cechy: Specyfikacja: NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ: produkt lub zestaw produktów umieszczonych na miniaturze tej aukcji i na pierwszym zdjęciu. – Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów; – To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów; – Słoiki WECK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet; – Weki na obiad, weki na camping - pokrywki silikonowe, drewniane oraz plastikowe. – Weki na zimę - wieczka szklane z gumką oraz metalowymi klipsami. Wszystkie elementy dodatkowe posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością. Oferujemy: - słoiki weck pojedyńcze, w zestawach 6 i 12 sztuk, w przedziale objętości od 80 - 2700ml; - karafki o objętości 1062ml; Każde szklane naczynie ma wytłoczone logo firmy - logo które jest symbolem produktów wysokiej jakości, wytrzymałości i wieloletniej tradycji. Ponadto cztery rodzaje wieczek: 1) szklane - do pasteryzacji i długotrwałego przechowywania przetworów (można myć w zmywarce); 2) plastikowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących i chłodnych (mycie ręczne); 3) silikonowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących lub chłodnych (można myć w zmywarce); 4) bukowe - z naturalnym, niepowtarzalnym wzorem usłojenia służące do przechowywania produktów suchych, oraz płynów np. wody i lemoniady (mycie ręczne); Dodatkowe akcesoria to: - bukowe czerpaki do miodu (mycie ręczne); - bukowe łopatki/ dozowniki (mycie ręczne); - metalowe zapinki do wieczek (można myć w zmywarce); WSKAZÓWKA DLA PRODUCENTÓW Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ Jeżeli jesteś właścicielem firmy oferującej przetwory, to wybierając “WECK’i” ze szklanymi pokrywkami, masz dużą pewność, że potrawy nie ulegają zepsuciu oraz uszkodzeniu podczas transportu. Jesteś producentem świadomym - masz na uwadze ochronę środowiska. SKĄD SIĘ WZIĘŁO WEKOWANIE? To określenie oznaczające pasteryzację rozmaitych przetworów, wzięło się od nazwiska Johanna Wecka, który już ponad 120 lat temu, w 1900 roku, wprowadził na niemiecki rynek, słoiki ze szklanymi pokrywkami i uszczelkami z naturalnego kauczuku. Wkrótce opakowania szklane pana WECK’a opanowały rynek niemiecki a następnie europejski. [Notabene, sztuczny kauczuk powstał dopiero kilkadziesiąt lat później. W roku 1935, polscy uczeni przeprowadzili pierwszą udaną syntezę tej substancji nadając jej nazwę KER. W 1937 roku zaczęto KER produkować na skalę półprzemysłową]. JAK WEKOWAĆ W SŁOIKACH WECK - PORADNIK NA ŻADNYM ETAPIE PASTERYZACJI NIE ODWRACAJ SŁOIKÓW WECK DO GÓRY DNEM! Przetwory przechowuj w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, nie narażonym na gwałtowne wahania temperatury. Ropocznij swoją kulinarną przygodę ze słoikami WECK. Baw się doborem produktów. Delektuj smakiem. Niech wszystko będzie pyszne!Bezkonkurencyjny produkt WECK, słoiki na lata, z ponad 120-letnią tradycją! - Sprawdź specyfikację w opisie poniżej.
DLACZEGO SŁOIKI WECK?
Parametry
Specifické reference
Please sign in first.
Sign in
Create a free account to save loved items.
Sign inCreate a free account to use wishlists.
Sign in