Kliknij po więcej produktów.
Nie znaleziono produktów.

Kategorie

Słoiki WECK / uszczelki gumki 100mm 6szt do SŁOIK WECK

WECK - to żaroodporne słoiki i dodatki najwyższej jakości - do pasteryzacji, przechowywania, mrożenia. W zależności od użytych dodatków i wieczek można je myć w zmywarce, używać w kuchence mikrofalowej, zamrażać czy zapiekać. Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów. To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów. Słoiki WECK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet. Wszystkie elementy posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością. Zapoznaj się z całą ofertą słoików WECK ⇩
10,40 zł (brutto)
Index:
GGW_0000X100_0GL_K06
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis
f038e6263db14734d750000dd7d4091f.png
05643ab52ce80f65f3682adb357b0ee7.png

Uszczelka do słoików WECK - zestaw 6 sztuk

Materiał: kauczuk

Kolor: czerwony

Rodzaj wieczka: brak

Rodzaj dodatku: uszczelka

Średnica wieczka: 100 mm

Ilość w zestawie: 6 szt

Producent: WECK

DLACZEGO SŁOIKI WECK?

Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów;

To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów;

Słoiki WECK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet;

dab89a864b84b63d6182552facdfa7c4.png
76cafa782a69375391ffeaaf74f19303.png

Weki na obiad, weki na camping- pokrywki silikonowe, drewniane oraz plastikowe.

Weki na zimę - wieczka szklane z gumką oraz metalowymi klipsami.

Wszystkie elementy dodatkowe posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością.

Oferujemy:

słoiki weck w zestawach 6 i 12 sztuk, w przedziale objętości od 160 - 1062 ml; 

karafki o objętości 1062 ml;

Każde szklane naczynie ma wytłoczone logo firmy - logo które jest symbolem produktów wysokiej jakości, wytrzymałości i wieloletniej tradycji.

0498aee006936b02b70eee9d1bb0d53c.png

Ponadto cztery rodzaje wieczek:

szklane - do pasteryzacji i długotrwałego przechowywania przetworów (można myć w zmywarce);

plastikowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących i chłodnych (mycie ręczne);

silikonowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących lub chłodnych (można myć w zmywarce);

 bukowe - z naturalnym, niepowtarzalnym wzorem usłojenia służące do przechowywania produktów suchych, oraz płynów np. wody i lemoniady (mycie ręczne);

Dodatkowe akcesoria to:

bukowe czerpaki do miodu (mycie ręczne);

bukowe łopatki/ dozowniki (mycie ręczne);

metalowe zapinki do wieczek (można myć w zmywarce);

23e78fe88f0a40e23ebc3b6f30b94200.png

WSKAZÓWKA DLA PRODUCENTÓW Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ

Jeżeli Jesteś właścicielem firmy oferującej przetwory, to wybierając “WECK’i”  ze szklanymi pokrywkami, masz dużą pewność, że potrawy nie ulegają zepsuciu oraz uszkodzeniu podczas transportu. 

Stosując strategię oferowania  rabatów za zwroty nieuszkodzonych słoików, zaskarbisz sobie grono stałych, lojalnych KONSUMENTÓW. Jest to obecnie dość popularna praktyka wśród producentów żywności w słoikach - KLIENCI zwracają TOBIE  słoiki a TY w zamian dajesz im upust na kolejne zamówienia. To również ważny element społecznej odpowiedzialności biznesu - jesteś producentem świadomym - masz na uwadze ochronę środowiska.

181f99aa3ecab55dd6a4b37a12b12ed3.png

SKĄD SIĘ WZIĘŁO WEKOWANIE?

To określenie oznaczające pasteryzację rozmaitych przetworów, wzięło się od nazwiska Johanna Wecka, który już ponad 120 lat temu, w 1900 roku, wprowadził na niemiecki rynek, słoiki ze szklanymi pokrywkami i uszczelkami z naturalnego kauczuku. 

Wkrótce opakowania szklane pana WECK’a opanowały rynek niemiecki a następnie europejski.

[Notabene, sztuczny kauczuk powstał dopiero kilkadziesiąt lat później. W roku 1935, polscy uczeni przeprowadzili pierwszą udaną syntezę tej substancji nadając jej nazwę KER. W 1937 roku zaczęto KER produkować na skalę półprzemysłową].

JAK WEKOWAĆ W SŁOIKACH WECK - PORADNIK

Do wekowania używaj jedynie pokrywek szklanych z uszczelką i metalowymi zapinkami.

Sprawdź czy uszczelki nie są popękane a brzegi słoików wyszczerbione.

Dokładnie umyj słoiki i pokrywki i uszczelki - nie musisz ich wcześniej sterylizować jeżeli czas wekowania przetworów będzie dłuższy niż 10 minut.

Jeżeli zabezpieczasz przetwory wymagające krótszego czasu pasteryzowania np. soki owocowe, wtedy wygotuj szklane elementy w gorącej wodzie około 10 minut.

Nie zapełniaj słoików do brzegu. Zostaw u góry margines około centymetra.

Przed zamknięciem upewnij się czy krawędzie słoika są czyste, przecierając w razie potrzeby szmatką nasączoną spirytusem.

Ściśle przestrzegaj temperatury podanej w przepisie pasteryzując wybrane produkty.

Zalecamy wekować w wodzie. Jeżeli chcesz to robić w piekarniku to UWAGA! - kauczukowa uszczelka w temperaturze 130 stopni zaczyna się topić!

Po zakończeniu wekowania odstaw słoiki na 24 godziny. Po tym czasie zdejmij spinki i przetestuj czy pokrywki ściśle przylegają do uszczelki a w związku z tym do słoika.

NA ŻADNYM ETAPIE PASTERYZACJI NIE ODWRACAJ SŁOIKÓW WECK DO GÓRY DNEM!

Przetwory przechowuj w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, nie narażonym na gwałtowne wahania temperatury.

Ropocznij swoją kulinarną przygodę ze słoikami WECK. Baw się doborem produktów. Delektuj smakiem. Niech wszystko będzie pyszne!

e52b3e47b519e08f4c8ee02d4cd02e46.png
25f8894058a0e8cc5a1ae70389bc17f7.png
Szczegóły produktu
GGW_0000X100_0GL_K06

Opis

Rodzaj
gumka/uszczelka
Materiał wykonania
kauczuk
Rodzaj wieczka
brak
Rodzaj dodatku
gumka/uszczelka
Ilość słoików w zestawie
0 szt
Średnica wieczka
100 mm
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Ustawienia