Bezkonkurencyjny produkt WECK, słoiki na lata, z ponad 120-letnią tradycją! - Sprawdź specyfikację w opisie poniżej.

Główne cechy:
- Kupujesz bezpośrednio od polskiego dystrybutora.
- Kolekcja WECK to żaroodporne słoiki i dodatki najwyższej jakości - do pasteryzacji, przechowywania, mrożenia.
- W zależności od użytych dodatków i wieczek można je myć w zmywarce, używać w kuchence mikrofalowej, zamrażać czy zapiekać.
- Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów.
- Słoiki i dodatki WECK kupujesz na lata, chroniąc z ten sposób środowisko oraz domowy budżet.
- Wszystkie elementy posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością.
- Kupujesz dokładnie produkt lub zestaw produktów umieszczonych na miniaturze aukcji i na pierwszym zdjęciu.
- W ofercie dostępne wiele pojemności i modeli, olbrzymi wybór dodatków - zapoznaj się z pełnym opisem i innymi ofertami.
Specyfikacja:
- Pojemność słoika: 2700 ml
- Średnica wieka: 100 mm
- Rodzaj dodatku: plastikowe wieko
- Materiał słoika: szkło
- Kolor: przeźroczysty
NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ: produkt lub zestaw produktów umieszczonych na miniaturze tej aukcji i na pierwszym zdjęciu.

DLACZEGO SŁOIKI WECK?
– Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów;
– To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów;
– Słoiki WECK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet;

– Weki na obiad, weki na camping - pokrywki silikonowe, drewniane oraz plastikowe.
– Weki na zimę - wieczka szklane z gumką oraz metalowymi klipsami.
Wszystkie elementy dodatkowe posiadają stosowne certyfikaty UE i DE potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością.
Oferujemy:
- słoiki weck pojedyńcze, w zestawach 6 i 12 sztuk, w przedziale objętości od 80 - 2700ml;
- karafki o objętości 1062ml;
Każde szklane naczynie ma wytłoczone logo firmy - logo które jest symbolem produktów wysokiej jakości, wytrzymałości i wieloletniej tradycji.

Ponadto cztery rodzaje wieczek:
1) szklane - do pasteryzacji i długotrwałego przechowywania przetworów (można myć w zmywarce);
2) plastikowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących i chłodnych (mycie ręczne);
3) silikonowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących lub chłodnych (można myć w zmywarce);
4) bukowe - z naturalnym, niepowtarzalnym wzorem usłojenia służące do przechowywania produktów suchych, oraz płynów np. wody i lemoniady (mycie ręczne);
Dodatkowe akcesoria to:
- bukowe czerpaki do miodu (mycie ręczne);
- bukowe łopatki/ dozowniki (mycie ręczne);
- metalowe zapinki do wieczek (można myć w zmywarce);


WSKAZÓWKA DLA PRODUCENTÓW Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
Jeżeli jesteś właścicielem firmy oferującej przetwory, to wybierając “WECK’i” ze szklanymi pokrywkami, masz dużą pewność, że potrawy nie ulegają zepsuciu oraz uszkodzeniu podczas transportu.
Jesteś producentem świadomym - masz na uwadze ochronę środowiska.
SKĄD SIĘ WZIĘŁO WEKOWANIE?
To określenie oznaczające pasteryzację rozmaitych przetworów, wzięło się od nazwiska Johanna Wecka, który już ponad 120 lat temu, w 1900 roku, wprowadził na niemiecki rynek, słoiki ze szklanymi pokrywkami i uszczelkami z naturalnego kauczuku.
Wkrótce opakowania szklane pana WECK’a opanowały rynek niemiecki a następnie europejski.
[Notabene, sztuczny kauczuk powstał dopiero kilkadziesiąt lat później. W roku 1935, polscy uczeni przeprowadzili pierwszą udaną syntezę tej substancji nadając jej nazwę KER. W 1937 roku zaczęto KER produkować na skalę półprzemysłową].

JAK WEKOWAĆ W SŁOIKACH WECK - PORADNIK
- Do wekowania używaj jedynie pokrywek szklanych z uszczelką i metalowymi zapinkami.
- Sprawdź czy uszczelki nie są popękane a brzegi słoików wyszczerbione.
- Dokładnie umyj słoiki i pokrywki i uszczelki - nie musisz ich wcześniej sterylizować jeżeli czas wekowania przetworów będzie dłuższy niż 10 minut.
- Jeżeli zabezpieczasz przetwory wymagające krótszego czasu pasteryzowania np. soki owocowe, wtedy wygotuj szklane elementy w gorącej wodzie około 10 minut.
- Nie zapełniaj słoików do brzegu. Zostaw u góry margines około centymetra.
- Przed zamknięciem upewnij się czy krawędzie słoika są czyste, przecierając w razie potrzeby szmatką nasączoną spirytusem.
- Ściśle przestrzegaj temperatury podanej w przepisie pasteryzując wybrane produkty.
- Zalecamy wekować w wodzie. Jeżeli chcesz to robić w piekarniku to UWAGA! - kauczukowa uszczelka w temperaturze 130 stopni zaczyna się topić!
- Po zakończeniu wekowania odstaw słoiki na 24 godziny. Po tym czasie zdejmij spinki i przetestuj czy pokrywki ściśle przylegają do uszczelki a w związku z tym do słoika.
NA ŻADNYM ETAPIE PASTERYZACJI NIE ODWRACAJ SŁOIKÓW WECK DO GÓRY DNEM!
Przetwory przechowuj w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, nie narażonym na gwałtowne wahania temperatury.
Ropocznij swoją kulinarną przygodę ze słoikami WECK. Baw się doborem produktów. Delektuj smakiem. Niech wszystko będzie pyszne!
